(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Králík na švestkách
Potřebné ingredience
1 králík (asi 1200g), 2 dcl červeného vína, 500g sušených švestek, 60g másla, 60g hladké mouky, 1 lžíce rybízového rosolu, celý pepř, bobkový list, sůl, mletý pepř. Na ozdobu: brusinky,plátek citronu a petrželka
Postup přípravy
Očištěného králíka omyjeme pod tekoucí vodou a naporcujeme. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a králíka na něm opečeme. Maso vyndáme, máslo zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem a asi 1/2 l vody. Metlou rozšleháme, přidáme namočené sušené švestky, několik zrnek pepře a bobkové listy (2-3). Opečené maso vrátíme do kastrolu a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.
Až je králík měkký, vyndáme jej z omáčky, kterou přes jemné síto propasírujeme, zamícháme lžící rybízové marmelády a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a nakonec necháme prohřát v omáčce maso.Králíka podáváme přelitého švestkovou omáčkou s plátky citronu, brusinkovým kompotem. jako přílohu podáváme krokety a lze i s pečivem.
Takto připravený králík je vhodný i ke slavnostní tabuli, na netradiční vánoce, či svátky vánoční. Na slavnostní tabuli by nemělo chybět dobré červené víno
Přeji dobrou chuť
Až je králík měkký, vyndáme jej z omáčky, kterou přes jemné síto propasírujeme, zamícháme lžící rybízové marmelády a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a nakonec necháme prohřát v omáčce maso.Králíka podáváme přelitého švestkovou omáčkou s plátky citronu, brusinkovým kompotem. jako přílohu podáváme krokety a lze i s pečivem.
Takto připravený králík je vhodný i ke slavnostní tabuli, na netradiční vánoce, či svátky vánoční. Na slavnostní tabuli by nemělo chybět dobré červené víno
Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martak1
(upraveno)
18. 3. 2013, 15:02
g
Pegy 11
(upraveno)
21. 12. 2012, 20:02
Leni,zítra dělám k obědu .Vypadá to úžasně
Jitule64
(upraveno)
16. 6. 2007, 12:04
Teeeeeda, to vypadá exkluzivně!!! Manža kulil oči, že by si to hned dal! Někdy určo vyzkouším!
sulipupi
(upraveno)
16. 6. 2007, 12:13
@Jitule64
Vyzkoušejte, je to mňamka, mám to z časopisu a dělala jsem už dvakrát, právě o těch vánocích na 1. svátek a teď podruhé o minulém víkendu.